Sivaslı Köyleri Teknik Fotoğraf Gezisi

Aylık programımız dahilinde “10 Mart 2019 – Pazar günü Sivaslı Köyleri Teknik Fotoğraf Gezisi’ni” gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Sivaslı Köyleri Teknik Fotoğraf Gezisi kapsamında Susuzören, Yoncalı, Kökez ve Hacim köylerine uğrayarak köy yaşantısı hakkında fotoğraflar çektik. Köy yaşamının zorluklarını, güzelliklerini ve köy ortamının samimi havasını kadrajımızdan yansıtmaya çalıştık.

Gezi kapsamında ilk istikametimiz Susuzören köyü oldu. Köy meydanına vardığımızda ilk gözümüze çarpan Köy kahvesi önünde oturan yaşlı amcalar oldu ve tabi ki bizimde ilk durağımız. Köylülerin misafirperver yaklaşımları hepimizi mutlu etti. Kahveye vardığımızda kahve önünde oturan yaşlı amcalarla uzun uzun sohbet etme imkanı bulduk. Samimi bir ortamda geçen kahve sohbetimiz sonrasında köy içerisinde fotoğraf çekimleri gerçekleştirdik.

Susuzören Köyü sonrasındaki ikinci durağımız Yoncalı Köyü oldu. Daha önceden tanıdığımız Uğur Abi’nin evine uğradık. Eve vardığımızda evin önündeki büyük avluda Uğur Abi’nin ailesi katmer-bükme pişirmekteydi ve Yoncalı köyündeki ilk çekimiz böylece başlamış oldu. Daha sonra evin avlusundaki ahırda bulunan koyun, kuzu, buzağı gibi hayvanları fotoğraflama şansı bulduk. Uğur Abi ve ailesi ile birlikte çekildiğimiz hatıra fotoğrafının ardından Kökez Köyü’ne doğru yol aldık.

Kökez Köyü her zaman olduğu gibi bu seferde fotoğraf konusunca bize çok cömert davrandı. Kökez köyündeki ilk durağımız bize çocukluğumuzu hatırlatan şirin köy bakkalı oldu. Bakkalcıyla yaptığımız kısa sohbet sonrası bakkalda bol bol fotoğraflar çektik. Sonrasında bakkalın hemen yanında bulunan Köy kahvesinde mola vererek köy sakinleri ile sohbet etme şansı yakaladık. Kahvecinin ikram ettiği çaylar bütün yorgunluğumuzu aldı. Çay molası sonrasında Kökez Köyü’nün dar sokaklarında ilerlemeye başladık. Köyün kerpiç duvarlı evlerini, renkli boyalı kaplılarını, tarihi çeşmesini fotoğrafladıktan sonra Hacim Köyü’ne doğru yol aldık.

Hacim Köyü’ne doğru yol alırken gözümüze yalnız bir ağaç takıldı ve güneş batmak üzereydi. Bizde güneşin batmak üzere olduğu bir zamanda bu tek ağacın kadrajımızı güzelleştireceğini düşünerek istikametimizi bu tek ağaca çevirdik ve nitekim tahminlerimiz bizi yanıltmadı. Gün batımını ve bu tek ağacı kadrajımızda birleştirerek gezimizi tamamladık.

Etkinlik kapsamında, dernek eğitmenlerimiz tarafından katılımcı dostlarımıza, teknik bilgi, kadrajlama, çekim açısı, ışık kullanımı ve kompozisyon konusunda destek olmaya çalıştık.

Katılım sağlayan fotoğraf dostlarımıza teşekkür ederiz🙏🏻